Mini-tanfolyam 2.: Mi köze az álomfürdőszobának a szerelemhez?

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy mindenkinek, aki új fürdőszobát tervezget, van egy nagy-nagy félelme. Mi lesz, ha miután megvettünk minden anyagot, vagy netán miután elkészült új fürdőnk, látunk egy sokkal jobbat, egy sokkal szebbet, vagy egy sokkal olcsóbbat?

Erre azonban van egy remek ellenszer - aminek sok köze van a szerelemhez. Miért is? Mert a lépései nagyon hasonlítanak arra a folyamatra, ahogy az ember házasságot köt:)

1. Ismerkedj!

Ne spórold meg ezt a lépést! Ne reméld és ne akard a legelső boltban szembejövő, elfogadható csempét/kádat, stb. megvenni. Hanem nézz jól körül, ismerkedj. Olyan ez, mint az első bál. Ki akarna a bálból rögvest jegygyűrűvel a kezén távozni?

Az ismerkedésre szánj elég időt, hosszú heteket(!!!), és készülj fel, mert nehéz dolgod lesz. No nem azért, mintha valamiből hiány lenne, éppen ellenkezőleg. Óriási, hatalmas, szinte fejszédítően széles a választék (nem beszélve az árakról).

Persze tudom jól, ez sok idő.  Pont ezért hoztam létre a Fürdőszoba Titkok honlapot, hogy időt spóroljak Neked és jó ötleteket meríthess. Kényelmesen, karosszékből, pillanatok alatt:) Lapozgathatsz katalógusok legjobbjai között, megnézheted az országban található fürdőszoba szalonok legjobb boxait, ha bekukucskálnál megnézni mások, hogy csinálták, vagy éppen mihez kezd a profi lakberendező:) Sőt, a legújabb trendeket, kiállításokat is megnézheted a Fürdőszoba TV adásokban:)

Jól ismerem, amikor ügyfeleim az első boltba betévedve örömmel telefonálnak. “Szilvi! Azt hiszem gyorsak és ügyik voltunk, megtaláltuk, kinéztük, jó lesz!” Jól tudom, hogy ez a csoda csakis addig tart, amíg be nem térnek a következő helyre. Ott ugyanis rájönnek, hogy van az előbbinél szebb és jobb.

Tehát az első teendőd: hogy nézz körül alaposan, gyűjts sok ötletet (itt az oldalon rengeteget találsz) és ismerkedj a kínálattal. És semmi szín alatt ne dönts addig, amíg nem érzed azt az ismerős, bizsergető érzést…..

2. Ess szerelembe!

Addig keress, addig kutass, amíg nem találsz valamit (legyen az egy szép csempe, kecses vonalú mosdó vagy egy különleges csaptelep), amíg nem lelsz egy olyan darabra, amire öröm ránézned és amivel első látásra szerelembe esel.

Nemcsak tetszik, hanem tudod és érzed (mert érezni fogod ám), hogy végérvényesen, örökre elvesztél. Mert valamiért jó ránézni. Jó kedved lesz tőle. És hiába látsz másik ezret, ezt az egyet nem tudod feledni. Nem kell minden darabnak ilyennek lennie, azonban kell lenni legalább 1 valaminek. Ha meg van ez a részlet, ami a legfontosabb, akkor nyert ügyed van, már csak ehhez kell összeszedned a széles választékból a hozzáillő darabokat.

Pont ilyen a szerelem is, nem igaz? Nem biztos, hogy a város legmenőbb, legtrendibb cuccaiban járó valakivel szeretnénk tölteni a mindennapjainkat, és az sem valószínű, hogy a szomszéd barátját/barátnőjét választanánk. Sokkal gyakoribb az, hogy valahol, véletlenül egyszercsak meglátunk egy gyönyörű szempárt, egy csodás mosolyt (vagy ….nyugodtan helyettesítsd be azzal a mi neked tetszik) és rögtön érezzük, hogy elvesztünk.

Tehát szerintem ha egy olyan helyet szeretnél, ami mindennap feltölt téged, akkor ne azt keresd, hogy mi a trendi, ne azt kutasd, hogy más mit csinált (persze apró ötleteket nemcsak érdemes, kötelező is ellesni), de a “szerelem-darabkád” megadja majd neked azt a pluszt, amihez szükséged van ahhoz, hogy ne csak egy szimpla új fürdőszobád, hanem egy valódi, igazi álomfürdőd legyen.

3. Józanodj ki – de csak egy félórára:)

Természetesen azért otthon, egy kis idő erejéig vedd elő a számológéped és tiszta fejjel számolj mindent végig. Lehet, hogy erre az 1 dologra többet költesz, de a többi hozzávalón, többi ötlettel sokat spórolhatsz.

Ha attól félsz, hogy a “szerelem” biztosan nagyon drága lesz, akkor megnyugtatlak, hogy nem feltétlenül, sőt ! Sok-sok tapasztalattal a hátam mögött azt kell mondanom, hogy egy álomfürdőszoba semmivel sem kerül több pénzbe, mint a” sima”.  Sőt, jó ötletekkel gyakran egy fürdőszoba sokkal mutatósabb és olcsóbb lesz, mintha valaki koncepció híján mindenből a drágát/legdrágábbat veszi meg.

Egyszer építettem egy ikerházat, ahol a 2 lakás fürdőszobái tökéletesen egyformák voltak. Az egyikbe egy kevés idővel, ám annál több pénzzel rendelkező vevőm költözött, aki Budapest egyik legdrágább szalonjában mindenből a létező legdrágábbat vette meg.

A másik lakást egy nagyon kedves, fiatal pár vette meg, akikkel hosszú hetekig kerestük a látványos és megfizethető megoldásokat és a sok pénz helyett sok ötlettel töltöttük meg azt a pár négyzetmétert.

Az értékbecslőt (aki mindkét lakást felbecsülte a vevőknek szükséges hitelek miatt) alig tudtuk kituszkolni a fiatal pár fürdőjéből, ódákat zengett és legalább 26 fotót készített (biztos nem az értékbecslés miatt, ahhoz elég 1 is). És biztos nem hitte volna el, ha elmesélem neki, hogy ugyanaz a fürdőszoba kevesebb, mint az egyharmadába került annak, amit a másik lakásban látott (és ami azért persze nem volt csúnya:) …

Ha követed a fenti lépéseket és rátalálsz egy valamiben a szerelemre, akkor később, mutathat más neked szebbet, jobbat, vagy olcsóbbat  -többé nem kell attól félned, hogy rosszul döntöttél.

Hiszen kinek kellene bármi más, ha Ő már a tiéd:)

6 Responses to “Mini-tanfolyam 2.: Mi köze az álomfürdőszobának a szerelemhez?”

 1. TIANA
  május 27th, 2009 at 17:34

  mi is most tervezük a fürdőszobát, és nagyon hasznosnak találom az ötleteidet! most nagy szükségem van rájuk!köszike

 2. Boldog Szilvi
  június 3rd, 2009 at 10:47

  Szia Tiana!
  Örülök, hogy lesz szép új fürdőszobád és annak is, hogy találtál itt az oldalon hozzá ötleteket:)
  Várlak vissza! Szia,
  Szilvi

 3. Edina
  szeptember 9th, 2009 at 21:28

  Kicsit későn találtam erre a lehetőségre, de olvasom, mert érdekel és nagyon jónak találom. Kérdezem, hogy lehet-e látni képeket erről az ötletes – olcsóbb – fürdőszobáról?

 4. A.Feri
  január 19th, 2010 at 12:59

  Szia Szilvi!
  Én elsősorban nem tervezem a fürdőszobákat, hanem megvalósítom mások álmait. :) Az én feladatom az, hogy az álmaikat megfelelően kivitelezzem, kőműves, burkoló vagyok.
  Ettől függetlenül érdeklődéssel olvasgatom az email sorozatot. Meggyőződésem, a csempe, ill. burkoló anyag választása amolyan első látásra szerelem”, az emberek többsége egyéniségének megfelelő színösszeállítást, mintát választ, amiben jól, és kellemesen érzi magát. Kinek a rózsaszín, kinek a sárga. Ahány ember, annyi ízlés, fő, hogy szép legyen, tartós, és a tulajdonos ne legyen csalódott a végén.
  Tudod, ami számomra szürke, az másnak lehet még szép. :)

  Üdv. Feri Székesfehérvár

 5. Melitta
  február 18th, 2010 at 09:07

  Nekem is sokat segített az oldal,néhány hete már megy a nagy
  keresgélés,rengeteg ötletet kaptunk tőletek,köszu
  Melitta

 6. ritahu
  április 19th, 2010 at 15:25

  Szia Szilvi!

  Valóban kell szerelem a lakás összes darabjához! És Olyan jó az érzés amikor megtaláljuk, s elmondható: igen, erről álmodtam.
  Még a fürdőszoba van hátra nekünk is mint nagyobb lépés, napi rendszerességgel szemlézek, tárolok képeket, mindössze egy hónapunk van a munkálatok elkezdéséig. Elképzelésem a szemet nyugtató halvány “puha” zöld árnyalatát kombinálni krém színnel (krém… bézs… valami ilyesmi) Képeken mint kollekció istenien mutat és kis felülethez is megfelelő optikailag. Kiegészítőkkel, kevés de szép növénnyel szándékozom feldobni. Vagy a puszta bézs színt variálni kiegészítőkkel, például Karácsonyra merészebb (pirosas) kis díszeket is be lehet vinni. Szóval még döntetlen vagyok. Remélem sőt bízom benne, Téged olvasva megtalálom a nagy Őt :))

  Én is megnézném az ikerház fürdőszoba képeit! :D

Neked mi a véleményed?

Mielőtt kérdeznél: A kérdésekre általában 1 héten belül válaszolunk, köszönjük türelmed. (ha most először írsz ide, akkor a hozzászólásod nem jelenik meg azonnal, hanem csak akkor, amikor válaszolunk rá.)

A reklámtartalmú hozzászólásokat automatikusan töröljük. Amennyiben reklámozni szeretnéd magad, céged vagy terméked, a Mesterkereső vagy Üzletkereső oldalon a helyed!)

Fürdőszoba felújítás, építkezés előtt állsz?
Ötleteket és kedvezményeket keresel?

SZOLGÁLTATÁSOK

Fürdőszoba TV

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

  None Found

Ti mondtátok…

"Nagyon hálás vagyok a Fürdőszoba Titkokért, mert nagyon sok hasznos tanácsot, ötletet lestem el innen és ennek köszönhetően most már nekünk is egy szerethető, nekünk tetsző fürdőszobánk van!" Kati

Az ajándék fürdőszoba webmagazin neked is jár!

"Kedves Szilvi ! Fogadja őszinte köszönetemet, gratulációmat amit csinál , ahogyan csinálja az briliáns. Miután a fürdőszoba mindig a népek kultúrájának meghatározó , minősítő eleme volt Ön valódi küldetést teljesít ennek tárgyában. De jó lenne más területen is ilyen rátermett emberekkel találkozni. Kézcsókkal, vödör vízzel, tisztelője : Kocsis Albert"

Feliratkozás a Tippek és Trükkök hírlvélre!

"Kedves Szilvi! Nagyon tetszik az oldalad, mióta rábukkantam, alig alszom…:) Erzsi"

Az ingyenes Webmagazin Neked is jár!

"A Fürdőszobatitkok zseniális" - V. Ági, internet marketing szakértő

Feliratkozás az ingyenes magazinra és hírlevélre!

"Ellátogattam honlapjára, tetszetősnek találtam a tartalmában és megjelenésében egyaránt." K. Adrienn, feng shui szakértő

Jól jönne néhány ötlet? A megoldásért katt ide!

Gratulálok a weboldalhoz, ötletes, mozgalmas! Sz. Edina, lakberendező

Ingyenes fürdőszoba tervezők: Mert megérdemled!

A fotó és a bemutatkozó szöveg nagyon tetszett, kár eldugni." Cs. Péter, informatikus

Az ajándék fürdőszoba webmagazin neked is jár!

A mai napon a furdoszobatitkok.hu fantázia nevű blogját meglátogattam. Szeretnék gratulálni hozzá, nagyon színvonalas honlapot készített. - egy szakmabeli webáruház

Feliratkozás az ingyenes magazinra és hírlevélre!

"Nagyon örültem, mikor véletlenül ráakadtam a lapodra, köszönöm neked, hogy van ilyen. " H. Józsefné

Jól jönne néhány ötlet? A megoldásért katt ide!

"Szia Szilvi! Csatlakozom az előző gratulációkhoz! Tényleg nagyon szép és hasznos az oldalad! :) Gratulálok!!" Anna

Ingyenes fürdőszoba tervezők: Mert megérdemled!

Jó lett a magazin, csoda szépeket láttam! Erzsi

Ingyenes fürdőszoba magazin: Ez még jól jöhet!

"Felháborító! Egy percem sincs és már vagy félórája itt ragadtam és olvasok:-)" P. Laci

Az ajándék fürdőszoba webmagazin neked is jár!

ÚJ!!! CSEMPE KERESŐ

 • ÁR szerint (Ft/m2):

 • GYÁRTÓ szerint:

 • TÍPUS szerint:

 • Látványterveim:

  FÜRDŐSZOBA KERESÉS

  STÍLUS szerint

 • SZÍN szerint

 • MÉRET szerint

 • NÉPSZERŰ ROVATOK