Amikor padlólapot, csempét veszel, az egyik dolog, amit mindig érdemes megnézned az a csempe PEI száma, vagyis a kopásállósága.

Igazából ezen tudnak spórolni a gyártók, tehát könnyen elképzelhető, hogy egy akciós, “barkács üzletben” vásárolt lap azért olyan olcsó, mert pl. csak 2-3-as a PEI száma.

És ez esetben is igaz az örök mondás, “olcsó húsnak híg a leve” s az esetek többségében néhány év múlva a lap felülete megfakul, lekopik, és azonnali cserére szorul. Márpedig egy újabb bontás, új (most már legalább PEI 4-es, 5-ös lap megvásárlása, újra burkolása) sokkal-sokkal többe kerül, nem beszélve az újabb felújítással járó kényelmetlenségekről, mintha már eleve egy jó minőségű lapot vettünk volna.

Tehát minden esetben, különösen, ha egy lap gyanúsan olcsó, feltétlenül nézd meg a PEI számát is (és ha rám hallgatsz, 4-es alá nem adod).

Minden évben találkozom olyanokkal, akik bosszankodnak azon, hogy pár éve megvették az akkoriban szuper jó üzletnek tűnő akciós lapot, és éppen most cserélik. Ők már sokat fizettek azért a tapasztalatért, amit Te most már ingyen is tudsz: a kopásállóságon spórolni bizony nem szabad!

Similar Posts: