Van valami, amin a legpontosabb tervezés, a legalaposabb előkészületek ellenére is könnyen elcsúszhat álmaid fürdőszobája – az a bizonyos banánhéj. Ami nem más, mint a BURKOLÁS.

Hiszen álmaid fürdőszobájának megvalósítása során a legfontosabb szaki a Burkoló. Az ő szaktudásától és kedvétől függ, hogy végül is milyen lesz a fürdőszobád.

A legtöbben, miután eligazították a burkolót, kezébe nyomták a csempét, elrohannak ügyes-bajos dolgukra, vagy éppen némi anyagot venni, merthogy kiderült, hogy hiányzik még ez meg az, pl. egy kis fuga és fugakereszt. Van, aki ugyan otthon marad őrizni a házat, ám azt gondolja, nem szép dolog megzavarni alkotásában a mestert, amíg nem végez….

TIPP: Ha rám hallgatsz, az első burkolási napra nem tervezel semmi házon kívüli programot, inkább hazaviszed a munkád, vagy bármi mást, amit a szomszéd szobában tudsz csinálni. És sűrűn!!! (minimum óránként) bekukkantasz a mesterhez. Ugyanis biztos lesznek kérdései. Még a legpontosabb terv esetén is. Ugyanis az első nap bebizonyosodik, amit a mérnökök már régóta tudnak, hogy a papír a legerősebb tárgy a világon…..mindent elbír:)

Na már most, ha Te éppen a munkahelyeden dolgozol vagy anyagok után rohangálsz, a szaki a felmerülő kérdésekkel, gondjával nem fog megvárni, hiszen ő négyzetméterben dolgozik, neki haladnia kell! Hanem a kérdésekre adandó válaszokat eldönti helyetted. Lehet, hogy jól, lehet, hogy rosszul – de könnyen lehet, hogy nem a Te ízlésed szerint. Olyan ez, mintha az étteremben a főpincér választana neked találomra desszertet, biztos finom a citromfagyi is, csak te lehet, hogy inkább somlóit ennél.

Ha viszont elérhető helyen vagy és jó a mester, akkor kérdezni fog. Elmondja a javaslatait, fenntartásait, vagy rákérdez arra, ami a papírról neked világos, de ő nem érti és így sokkal nagyobb eséllyel lesz tökéletes a végeredmény. Ha pedig nem kérdez, de te sűrűn ránézel a készülő remekműre és valamit másképp szeretnél, még könnyen javítható a dolog, mivel még nem kötött meg a ragasztó, a csempék könnyen visszaszedhetők és selejt nélkül újraburkolhatók… Este viszont lehet, hogy már vésni kell.. Vagy ami ennél is rosszabb, beletörődve azt gondolod “Áááá, nem baj, jó lesz ez így is”, majd 20 éven keresztül nap, mint nap mérgelődsz egy sort.

Az is gyakori (bár ezt addig úgysem hiszed el, amíg nem vagy túl néhány tucat fürdőszoba burkoláson), hogy az ember fia vagy lánya rájön, hogy bár a papíron minden szép és jó volt, élőben nem az igazi. Lehetne kicsit nagyobb vagy kisebb, esetleg kicsit jobbra, vagy balra… A minap mesélte kedvenc burkolóm, hogy az egyik lakberendező által tervezett,  épített és csempézett zuhanykabint a tulajdonos másnap lebontatta, mert ő a papír alapján azt hitte, hogy jóval nagyobb… És amikor látta, rájött, hogy nem lesz kényelmes.

És hogy ez nem kirívó eset, ezt bizonyítja, hogy ezután “Erről jut eszembe!” felkiáltással, elmesélt még jónéhány hasonló történetet. Ha a helyszínen vagy, akkor ez sokkal hamarabb kiderül és meg lehet menteni néhány csempét és nem kevés bontási – újraburkolási extra díjat, sok-sok forintot.

Tapasztalataim szerint az első burkolási nap a kritikus, ekkor derül ki a legtöbb tervezési gubanc. Tehát ha azt szeretnéd, hogy ne csak papíron, hanem a valóságban is jól mutasson az új fürdőd,  és nem tudsz egész héten a tetthelyen lenni, legalább az első nap legyél ott. Hidd el nagyon megéri!

Hiszen Ember tervez, szakik Istene végez!

Ha pedig kíváncsi vagy, hogyan érd el, hogy a burkolód ne hagyjon ott csapot-papot félkész állapotban, hogy aztán csak könyörgések árán, hetek-hónapok múlva térjen vissza, akkor a hamarosan elkészülő könyvemből megtudhatod:)

Similar Posts:

    None Found