Egy teljes körű fürdőszoba felújítás cseppet sem olcsó mulatság. Kevés olyan tétel van, amin igazán sokat tudunk spórolni, azonban az egyik ilyen pénztárca kímélő varázsszó lehet: új kád helyett kádfelújítás.

Súlyos tízezreket spórolhatunk ezzel a megoldással, bár ezt elsőre talán nem is gondolnánk. Hiszen nem kell a régit kiköttetni, bontani, elszállíttatni, az újat megvásárolni, helyszínre szállítani, beszerelni, bekötni és újra burkolni. Persze ezen kívül is számos más esetben is indokolt lehet ez a megoldás.

Mivel sokak által kevésbé ismert eljárásról van szó, nézzük, hogyan is csinálják ezt, mire számítsunk és mennyibe kerül.

  • Milyen megoldások léteznek?

A legolcsóbbtól a drágább technológia felé haladva ezek közül választhatunk: felújítás festéssel S.K. (ehhez már akár interneten is lehet rendelni kittet és gyorstalpaló tananyagot), festés, de  szakember által, többkomponensű festékkel történő festés, önterülő anyaggal történő kádfelújítás, új zománc réteg, vagy hőkezeléses eljárás 5 év garanciával.

  • Gyors, rumlit elkerülő művelet

Maga a felújítás általában 2-3 órát vesz igénybe, és minimális felfordulással és piszokkal jár, hiszen nincs bontás. Egy dologra kell igazán figyelni, hogy az előírt száradási időn (általában 2-4 nap) belül 1 csepp víz sem érheti a kádat.

  • Színesből fehéret vagy fordítva

Egyszer láttam egy borzalmas sárga kádat, amiből sikerült csillogó hófehéret varázsolni. Persze ez fordítva is igaz, szinte bármilyen színű (akár fém vagy neon színű!) kádat is tudnak varázsolni – bár elképzelni sem tudom, hogy ki vágyhat mondjuk egy UV zöldre…:)

  • Mennyibe kerül?

Á festéses és önterülős megoldások általában kb. 15-25 e Ft körül mozognak (attól is függ, hogy volt-e korábban felújítva a kád (mivel ez esetben el kell távolítani az előző felújítás nyomait, ezért drágább). Új zománcot kb. 40-50 e Ft-ért kérhetünk.

  • Kisebb hibák és javítási lehetőségek kádtípusok szerint:

acéllemez kád – már pici sérülést is érdemes javíttatni, még ha picit meg is látszik, mivel későbbi problémák forrása lehet

öntött vas kádon – pici lepattogzással nem feltétlenül kell törődni

akril kád – könnyen javítható, de kisebb színeltérés várható

kézzel gyártott poliészter kád – tökéletesen javítható

FRISS INFO: Közkívánatra Mesterkereső rovatunk kádfelújító mesterekkel bővült! További infoért kattints ide!

Fürdőkád felújítás - minden amit tudni érdemes cikkünket itt olvashatod.

Similar Posts:

    None Found