Sokan érdeklődtetek a fürdőkád felújításról legutóbbi cikkünk óta. Ez nem is csoda, hiszen a kád felújítás jóval egyszerűbb, gyorsabb és költségkímélőbb is lehet, mint a régi fürdőkád cseréje, nem beszélve a csodaszép, ám rozoga állapotú antik fürdőkádakról, amik felújításért kiáltanak.   

Vajon mire számíthatunk, milyen szempontokat érdemes mérlegelnünk egy kádfelújítás során, erről kérdeztük a kádfelújítás egyik szakértőjét, a TECHNOGEN Kft. képviselőjét, Majoros Juliannát.  

Boldog Szilvi: Hogyan tudhatom meg, ha van egy ütött-kopott régi fürdőkádam, hogy ez a kád egyáltalán felújítható-e?

fürdőkád felújítás előttMajoros Julianna (Technogen Kft.): Előzetesen megnézzük a kádat, ez a szolgáltatásunk ingyenes.

Nyilván egy komoly munkánál nem mindegy, hogy milyen állapotban van a kád. Rozsdás-e már, beleesett-e valami, aminek a nyomát ki kell tölteni,  vannak-e rajta szabad szemmel alig látható sérülések, stb… Ezeket a felmérésen lehet jól látni és így fel lehet készülni a munkára. 

Boldog Szilvi: Milyen anyaggal és technológiával dolgoznak?

Majoros Julianna (Technogen Kft.): A speciális hideg zománcot nagy nyomású szórási technológiával, meleg állapotban hordjuk fel a felületre. 

A felújítás során vegyi reakcióba lép az általunk felvitt máz a káddal,ettől lesz sokkal tartósabb. 

Boldog Szilvi: És ez mennyire tartós? Ezt azért kérdezem, mert néhány olvasónk beszámolt hengeres/ecsetes festésű kádról, vagy volt akinek autózománccal próbálták meg kezelni a kádját – nem igazán nagy sikerrel…. 

Majoros Julianna (Technogen Kft.):Piacon lévő egyes vállalkozók a hengerrel vagy ecsettel  felvitt rétegeknél nem érik el ezt a hatást, mert így csak mechanikai kötést tudnak elérni. 

Boldog Szilvi: Azt már tudjuk, hogy egy kádcsere nagy felfordulással és rengeteg piszokkal jár. Először ki kell kötni a régi kádat, aztán kibontani, konténert hozatni neki, majd az építési törmeléket összeszedni, újat megvenni, házhoz szállítatni, felcipelni, a helyére beszerelni és újra bekötni, ha kell, újra beépíteni és burkolni. Sok idő, utánajárás és még több pénz… Ehhez képest mennyi ideig tart és mekkora felfordulással jár egy fürdőkád felújítás?

Majoros Julianna (Technogen Kft.): A munka 1 nap alatt elkészül. Semmi piszok és felfordulás nem lesz munkánk során, mert a fürdőszobát teljesen kifóliázzuk. A vegyi folyamat lejátszódásához 72 óra szükséges. Ennyi ideig nem lehet használni a kádat. 

Boldog Szilvi:  Mennyibe kerül egy fürdőkád felújítás?

Majoros Julianna (Technogen Kft.): Nagyságrendileg netto 40000 -55000 Ft , a felvonulási körülményektől, kád  állapotától függően.

Boldog Szilvi: Egy felújítás végeztével sokszor gondot okoz, hogy megbízunk egy mestert, aki látszólag jól elvégzi a munkáját, majd hónapokkal később kiderül, hogy az elvégzett munkával valami baj van…. És ekkor hiába hívjuk, nem reagál a kéréseinkre, vagy nem is tudjuk elérni (titkos a telefonja, cége nincs) és eltűnik. Önök, a Technogen Kft.-nél vállalnak a munkájukra garanciát?

Majoros Julianna (Technogen Kft.):  A garancia érvényesítéséhez elérhetők vagyunk, több mint 20 éves, több lábon álló cégként.
 

Boldog Szilvi:  Van egy kedvenc mondásom: Gyakorlat teszi a mestert! Megkérdezhetem, hogy Önök mióta foglalkoznak fürdőkád felújítással?

fürdőkád felújításMajoros Julianna (Technogen Kft.): Mi vagyunk az egyetlenek , akik 14 éve végzik ezt a szolgáltatást. Ezt bizonyítják referencia munkáink.
Az általunk használt anyag több mint 50 éves tapasztalatot és fejlesztések eredményeit tartalmazza kifejezetten fürdőkádakra, szaniter tárgyakra. A világ 46 országában használják.

Boldog Szilvi: Köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre!

 Cég elérhetősége: 

TECHNOGEN Kft.

Weboldal: www.technogen.hu
Telefon/Fax :06-1-420-4480, 06-1-277-4722
Email:technog@hu.inter.net

További információért kattints a Mesterkeresőbe!

Similar Posts:

    None Found