A napokban néhány más weboldal ellopta engedély és forrásmegjelölés, vagy bármiféle, erre az oldalra mutató hivatkozás nélkül “átvette” az aktuális fürdőszoba trendekre vonatkozó írásomat:(

Szerintem ez gáz! Egyrészt mivel nem vagyok újságíró, “csak” született fürdőszoba és csempemániás,  – aki  saját gondolatokat közöl sajtóközleményekkel/fordításokkal szemben -,  meglehetősen tökéletlen, egyedi stílusban írok, ami könnyen beazonosítható. De legfőképp azért vagyok pipa csóválom a fejem, mert ez a néhány oldal jól kiszúrt a saját olvasóival, hiszen 2010-es fürdőszoba trendnek titulálta a közel 2 évvel ezelőtt írtakat – szegény olvasóik….  (hát igen, egy lejárt szavatosságú fürdőszoba trend nem túl szexi).

Ezért úgy döntöttem, hogy ideje írnom friss, ropogós, IGAZI 2010 fürdőszoba trendekről Nektek, kedvenc olvasóimnak – amit mások aztán ismét jól átvehetnek:) Titkon bízom benne, hogy ez alkalommal lesz bennük annyi gerinc kurázsi, hogy forrásként feltüntetik a Fürdőszoba Titkokat:)

Tehát következzen az 5 legforróbb, legropogósabb fürdőszoba csempe trend, (vigyázat! csakis  eredeti forrásból olvasva az igazi:)

fürdőszoba1.)  Tapétahatású fürdőszoba csempe

A fürdőszoba csempegyártók már évek óta azon serénykednek, hogy olyan burkolatokkal rukkoljanak elő, amik képesek a fürdőszobák falain túl a lakás más helyiségeinek falait is (nappali, közlekedő, háló) meghódítani – és ezáltal a válság iparágra mért csapásait enyhíteni.

Bár továbbra is népszerű a természetes anyagok (pl.fa, kő) tökéletesen élethű imitálása, lassan elkezdhetnek aggódni a tapétagyártók is:) Ugyanis sorban érkeznek az igazán gyönyörű és szerethető tapétamintás kollekciók, amitől egy csapásra kedvünk támadhat lakásunk falait beborítani egy igazán elegáns és tartós tapétával tapétamintás fürdőszoba csempével.

2.) Fürdőszoba csempe: 100% Formabontás

Mottó: mindegy, csak ne négyszög alakú legyen. Ha 3 dimenziós, az se baj!

Az elmúlt évek giga mániája után (ki tudja a legnagyobb, 1 méternél is nagyobb lapot legyártani), úgy látom új fürdőszoba trend van kibontakozóban: ki tud minél érdekesebb alakú formákat (négyzet és téglalap fazonok szigorúan kizárva) létrehozni. Erre számos remek ötletet láttam, az én kedvencem a durvára vakolt falba elszórtan ragasztott különleges csempedarabok / levélkék / pici remekművek.

3.)   Éljen a vágy, a bölcsesség és a harmónia színe: a lila fürdőszoba!

A nemzetközi fürdőszoba kiállításokat és az új gyári bemutatókat nézegetve azt gondolom, hogy szokatlanul sok lila fürdőszobát láttam idén. Egy kedves ismerősöm pedig nemrég azt mondta, “idén valahogy túl sok a szürke”. (persze én nő vagyok, ő meg férfi). Mindenesetre tagadhatatlan a lilák  és szürkék uralma (ami együtt is igen jól mutat), ezért hamarosan mutatok is néhány friss “példányt” nektek.

4.) Klónok csatája

Az új gyártási technológiáknak köszönhetően a gyártók tökélyre fejlesztették más anyagok (pl. a fa, a kő , az állatbőr, a beton, stb.) fürdőszoba csempére történő “klónozását.”  Márpedig egy fürdőszobában egyre többen szeretnék viszontlátni a fa szépségét és barátságos hangulatát, márpedig a különleges, drága alapanyagok és eljárások, rendszeres utókezelések költségei nélkül.  Ez fa hatású fürdőszoba csempével ma már könnyen megy, ráadásul a “klónok” tartóssága is megkérdőjelezhetetlen:)

5.) “ZÖLD”-mozgalom a környezettudatosság jegyében

Ezzel a ponttal kicsit bajban vagyok, mindjárt el is árulom, hogy miért.  Miközben a legnagyobb olasz gyártók szinte versenyeznek , hogy az egyébként méregdrága csempéik hány százaléka készül újrahasznosított anyagból és ezt mint legfontosabb üzenetet hirdetik, nehezen tudom elképzelni, amint egy hazai szalonban az eladó a 12.000 Ft/m2 fürdőszoba csempét azzal a felkiáltással adja el a vevőnek:  “Van egy jó hírem, ez az exkluzív csempe 40% újrahasznosított anyagból készült”    ……

De mivel sokunknak fontos a környezettudatosság, megpróbálom más oldalról megközelíteni.   Például a mobiltelefonok piacához hasonlóan a szupervékony fürdőszoba csempék korszaka is beköszöntött, kapható 3,4, 5 mm vékony csempe is.

A szupervékony fürdőszoba csempéknek több előnye is van:

-könnyebben vágható, könnyebb vele dolgozni, így gyorsabban halad a munka (1 piros pont)

– burkolható már meglévő, régi fürdőszoba csempékre is, ezáltal a bontással járó rengeteg törmelék és kosz elkerülhető, ráadásként ezzel jónéhány forint megspórolható (újabb piros pont)

– mivel könnyebb, sokkal kisebb a súlya és a térfogata, sokkal több fér a kamionra, ezáltal kevesebb kamion kevesebbszer pöfögi végig az utakat – így kevesebb káros anyag kerül a levegőbe (ezért pedig egy szép ZÖLD pont jár:)

Ha érdekelnek az aktuális fürdőszoba trend ek, akkor érdemes hamarosan visszatérned az oldalra, ugyanis mindenre mutatok jónéhány fürdőszoba példát, méghozzá árakkal együtt:)

Via: fürdőszoba saját fotók, Novabell fürdőszoba, Paradyz, Tubadzin, vetrovivo fürdőszoba

Similar Posts: