A mediterrán fürdőszoba alapvető stílusjegyeiről már írtam korábban, ezek közül az egyik legkedveltebb az épített kád. Igen ám, de mit tegyünk, ha mediterrán fürdőszobánkba sima kád helyett hidromasszázs kádat szeretnénk.

A leggyakoribb probléma ilyenkor, hogy a hidromasszázs kádakhoz szabad hozzáférést kell hagynunk, hiszen tisztítás vagy egy esetleges meghibásodás esetén könnyen és gyorsan hozzá kell férjünk a rendszerhez.

Márpedig egy gyönyörű díszcsempével burkolt, épített kád “előlapot” nem szívesen bont el az ember….

Ilyenkor a gyakorlatban 3 megoldást javasolnak általában a szakik az embernek:

a) épített előlap helyett vegyünk a kádhoz kapható anyagból készült előlapot (Áááá, ez nem jó egy igazi mediterrán fürdőszoba esetén!)

b) építsünk be egy “mágneses” csempét – ebben az esetben egy sima keretet kell beépíteni pl. ytongból épült kád falába, és erre mágnesként rátehető a csempe (különböző méretben lehet kapni). Tapasztalataink alapján azonban meg kell mondjam, hogy egy hidromasszázs kád esetén nem túl sokra megyünk a mágneses csempével, mivel egy mondjuk 20×20 lyuk édeskevés bármiféle probléma esetén.

c) ha valóban épített kádat szeretnénk felejstük el a hidromasszázs rendszert (hmmm… hát nekem ez sem túl szimpatikus)

De szerencsére van egy jobb ötletünk! Készíttessünk egy komplett elhúzható szerkezetet, így gond esetén bármikor, könnyedén kihúzható az egész előlap.  Miből legyen a szerkezet?

a) Például fém tartószerkezet+vízálló gipszkarton (ezt lehet majd burkolni) Ez kellően stabil, akár rá is ülhetünk a kád peremére, ugyanakkor bármikor elhúzható.

b) létezik már készen kapható polisztirol hab táblából készült előlap is, a legismertebb a Wedi márkájú.

Ha kész, nincs más hátra, mint hogy egy átfagyott téli nap után egy nagy kád forró fürdőt vegyünk:-)

Similar Posts: