akadálymentes fürdőszobaSzeretnéd tudni, hogyan tudnád mozgáskorlátozottak számára is biztonságossá és akadálymentessé tenni a fürdőszobát? Úgy hogy közben minden családtag számára szép és kényelmes legyen?

Akkor az alábbi 5 tippünk Neked szól, nézzük mire figyelj!

1. Fürdőszoba, fali kapaszkodók

A biztonság érdekében nagyon fontos, hogy az alábbi helyekre fürdőszobai kapaszkodókat tegyél: wc, zuhanyzó, kád.

Ha többen használjátok a fürdőszobát, érdemes falra szerelhető és elfordítható változatot venni, így használaton kívül senkinek sincs útban.

2. Akadálymentes mosdó

Talán nem hallottál még róla, de létezik dönthető, vagy akár lehajtható mosdó is.

3. Különleges csaptelep

Mozgássérült családtag számára a hagyományos csaptelep kezelése nehézkes lehet. Létezik infra vezérlésű csaptelep, vagy pneumatikus, lábbal vagy könyökkel vezérelhető csaptelepet is vásárolhatsz.

4. Épített zuhanyfülke

Az egyik legkényelmesebb megoldás, különösen ha küszöb nélküli verziót építtetünk.  Ebben az esetben érdemes vízelvezető folyókát beépíteni a kabin bejáratához, így nem kell attól tartani, hogy a víz elönti a fürdőszobát, továbbá figyelni kell a megfelelő méretezésre, annak érdekében, hogy akár tolókocsival is kényelmesen be lehessen menni.

5. Zuhany és kád ülőkék

A biztonság mellett a kényelem is fontos szempont! Léteznek lehajtható ülőkék is, ami minden családtagnak egyaránt a kedvence lehet.

+ Bónusz-tipp: hasznos és igen részletes akadálymentes fürdőszoba alaprajzokért és akadálymentes környezet segédletekért kattints a következő cikkhez

Similar Posts: