Ha Te is panelházban laksz és éppen azon töröd a fejed, hogy miképpen újítsd fel azt a réges-régen elavult ici-pici helyiséget, ami nem más, mint a régi fürdőszobád, akkor jó helyen jársz, mivel mostantól rendszeresen foglalkozom majd külön, csak és kizárólag  a panel fürdőszobákkal.

Az elkövetkezendő hetekben megnézünk jó néhány apró trükköt: hogyan válhat a rút kiskacsából egy gyönyörű hattyú, vagyis hogyan varázsolhatod át a picurka, sötét és túlzsúfolt fürdőszobádat egy jól működő, kényelmes, és tágasnak látszó igazi álomfürdőszobává. Egy olyan hellyé, ahol végre valóban ki tudsz kapcsolódni és jól esik feltöltődni egy fárasztó nap után.

Életem legelső lakása egy helyes kis panellakás volt Óbudán. Bár ha jobban visszagondolok, eszembe jut a mondás: “Az idő sok mindent megszépít”. Ugyanis a helyes szó sokkal inkább vonatkozott a lakás árára, mintsem az “állapotára”.  Magyarul, a lakás totálisan le volt pukkanva.  Amit azonban cseppet sem bántam, hiszen így legalább a saját ízlésemre formálhattam sok mindent.

Meg kell mondjam, hogy imádtam a kis panellakásomat (igaz, 15 évvel ezelőtt még könnyedén kifizethetők voltak a fűtés  díjak) , arra viszont a mai napig emlékszem, hogy a felújítás során a legnehezebb dolgom a fürdőszobával volt. Tulajdonképpen nem is illene így nevezni, hiszen a mérete miatt a “szoba” szócska finoman szólva is erős túlzás. Ha Te is panelben laksz, akkor biztosan tudod miről beszélek.

Engem ezek a dolgok bosszantottak a leginkább:

  • A CSAPTELEP – sosem értettem, hogy miért nem lehetett külön tervezni egyet a mosdóhoz és egyet a kádhoz…
  • A MOSÓGÉP – hát igen, első pillantásra láttam, hogy vagy a mosógép fér be vagy én – félreértés ne essék, nem voltak súlyproblémáim:)
  • Az a “csodaszép” zöld színű csempe (eredeti, egyenesen a 60-as évekből) a mai napig kísért néha rémálmomban
  • A kád közelében az a FRÁNYA RADIÁTOR – erről már ha jól emlékszem Bogi is megemlékezett egyik hozzászólásában
  • A WC mögötti “lemezfal” – hát ez is megér egy misét…

Mielőtt azonban folytatnám a sort, kíváncsi lennék a Te véleményedre is: Téged mi idegesít a legjobban a fürdőszobádban? Mi a legnagyobb gondod, amire szeretnél valami jópofa ötletet találni? Ha éppen a felújítást tervezgeted, van-e valami, amitől nagyon félsz? Ami miatt nem mersz belevágni?

Kíváncsian várom a sorstársak hozzászólásait, alapítsuk meg együtt a panel fürdőszoba klubot:) Akkor is írj, ha van, vagy másnál láttál valami jó ötletet és szívesen megosztanád a többiekkel.

Tehát ne feledd, várlak vissza, hiszen most már együtt keressük a megoldásokat, hogyan válhat a rút kiskacsából egy csodaszép hattyú?

csempe és padlólap akció

Similar Posts: