A cikk címe az is lehetne: ELRETTENTÉSÜL, avagy hogyan NE burkoljunk mozaik csempét…

Mostanában igen nagy divat a mozaik csempe és sokan álmodozunk egy csodás, mozaikkal burkolt fürdőszobáról. Kiválasztjuk a megfelelő színeket, megvesszük a drága csempét, odaadjuk a burkolónak, elszaladunk dolgozni és elképzeljük, amint este egy jó nagy kád illatos-habos  vízben üldögélve gyönyörködünk vadonatúj burkolatunkban …… majd PAFFF…….mire hazaérünk ilyen kép fogad:

Hát igen, a “Mester” valószínűleg életében először találkozott mozaikcsempével (illetve csak remélni tudom, hogy ez nem a sokadik ilyen munkája volt). Egy biztos Mesterkereső rovatunkban biztos nem szerepel:-)

Egy új és kedves ismerősömtől, egy igazi Őrangyaltól kaptam ezeket a képeket.

Következzék néhány jótanács, mire figyeljünk mozaik csempék burkolása esetén:

- a fugák mérete mindig ugyanakkora legyen, mint a mozaiklapon lévő fugatávolság

- a fuga színének is tökéletesen egyeznie kell a fugalapon lévővel (különben látszik, hogy apró mozaik helyett nagy lapokat burkoltunk)

-az ilyen lapokat nem szabad ugyanúgy feltenni, mindig forgatva, játékosan variálva helyezzük el, különben ilyen katonás lesz …

Természetesen fenti tanácsaink elsősorban a nagy méretű lapban kapható mozaikokra vonatkoznak. Ennél még jobb megoldás, bár picit drágább, ha hálóra illesztett mozaikot vásárolunk, így bár gyorsabban halad a burkolás, a hatás tökéletes lesz.

Similar Posts: