A minap egy érdekes adókedvezményre bukkantam, ami jól jöhet és akár 100.000 Ft-ot is megspórolhatsz vele egy fürdőszoba felújítás alkalmával, de várhatóan csak az idén. A neve: háztartási adókedvezmény.

Lássuk, mit tud.

1. Kik vehetik igénybe?

Azok a magányszemélyek, akiknek (éves összevont) jövedelmük 3,4 M Ft alatt van.

Akinek 3,4 és 3,9 M között van a jövedelme, az sávosan csökkenő arányban veheti igénybe az adókedvezményt.

3,9M feletti jövedelem esetén pedig nem jár.

Egy családon belül több személy is igénybe veheti, amennyiben külön-külön megfelelnek a fenti feltételnek.

2. Mire?

itt csak a fürdőszoba felújításnál szóba jöhető tételeket emelném ki:

- lakásfelújítás és korszerűsítéssel összefüggő szolgáltatások

- víz és csatorna szerelés, karbantartás

3. Mennyit?

A számla bruttó értékének 30%-át, maximum 100.000 Ft-ot lehet levonni a 2010-es adóbevallásnál. A számlát annak a magánszemélynek a nevére kell kérni, aki az adókedvezményt várhatóan érvényesíteni fogja.  Az összeget pedig bankszámlára vagy lakcímre fogják az adóbevallás után visszautalni.

Az Apeh ügyfélszolgálatát felhívtam, akik megerősítették, hogy jelenleg még él ez a kedvezmény, nem törölték még el. Várhatóan jövőre megszűnik.

Amennyiben érdekes lehet számodra, a háztartási adókedvezményről a legbővebb összefoglalást itt találtam.

Fontos! Az írásom célja, hogy felhívjam a figyelmet erre a kevéssé ismert, jelenleg még létező adókedvezményre. A cikk írásakor elolvastam a témában fellelhető írásokat és felhívtam az APEH ügyfélszolgálatát is az információk megerősítése érdekében. A leírtak a jelen állapotot tükrözik és senki nem tudhatja, hogy a kedvezményt mikor törlik el..Azonban nem vagyok adótanácsadó… Így csak annyit mondhatok: A mellékhatások elkerülése érdekében  használat előtt minden esetben kérdezze meg könyvelőjét, adótanácsadóját, vagy az APEH ügyfélszolgálatot:)

csempe és padlólap akció

Similar Posts: