Edina és Tamás az aktuális kedvenc vevőim, egy imádnivaló fiatal pár és éppen leendő ikerházuk burkolását tervezzük. A műszaki leírásunkban a fürdőszoba burkolatok sorban Zalakerámia csempe szerepel, ami egyébként tetszés szerint le és becserélhető bármi másra.

Ma feltették nekem az ilyenkor szokásos 1. számú kérdést:

“Szilvi! Szerinted érdemes Zalakerámia csempét választanunk?  És ha igen, miért?”

Szerintem egyértelműen igen a válasz, nyilván ezért is szerepel ez a műszaki leírásunkban, de lássuk, hogy kapásból milyen érvek jutnak eszembe. Következzenek hát az én tippjeim:

1. Azért, mert divatosak és szépek a csempék

Az elmúlt években nagyon sokat fejődött a magyar gyár a design terén és szerintem jól sikerült lemásolni és fogyasztható formába önteni a külföldi divattrendeket. Jók a színek, divatosak a méretek és csinosak a minták (az én egyik nagy kedvencem tőlük a Travertino hullámos mintája, ez tényleg jól sikerült).

2. Azért, mert nem kell rá 6-8 hetet várni

A környezetemben gyakran hallom, hogy azért csúszik a beköltözés, mert a megálmodott olasz fürdőszoba csempékre sokszor 2 hónapot is várni kell. Persze soha nem hallottam még egy fürdőszoba szalonban sem olyan “csacskaságot” mondani, hogy vigyázat, ez a csempe minimum 8 hét lesz. Á dehogy:) Megrendeléskor ezek az elővigyázatos kereskedők “általában 3-4 hét alatt megjön” mondattal nyugtatják meg a felújítástól/ építkezéstől amúgy is feszült idegeinket.  És általában az alapcsempék meg is érkeznek ennyi idő alatt, azonban a minták és bordűrök tuti hogy nem érnek ide (enélkül pedig ugye elég nehéz a burkolást befejezni…)

Persze kifogás mindig van, ezek a favoritok a) a gyárban nem volt raktáron és csak később tudták beütemezni a gyártást b) a határon problémák vannak és a kamion nem bír átjutni hetek óta  c) rosszat hoztak, visszaküldtük és most várjuk az újat.

Na ezért szeretem én a Zalakerámia csempét. Bár én már a falazáskor lelkesítem csempeügyben a vevőinket és a tető elkészülte után szeretem is megrendelni, de a Zalakerámia csempe ideális a legráérősebb vevőknek is. Hamar itt van, bárhol kapható és a bordűrök is max. 2 hét alatt ideérnek (ha éppen nincs raktáron).

zalakerámia akció

3. Azért, mert gyorsan utánrendelhető

A másik tipikus probléma, hogy egy bonyolultabb burkolási minta kiszámításánál valóban nehéz a pontos mennyiségeket kikalkulálni. Egyik ismerősöm egy neves fürdőszoba szalonban közel 30 ezer Ft-ért csináltatott egy számítógépes látványtervet és csempe mennyiség kalkulációt – ezek után csak 3 alkalommal !! kellett újabb darabokért rohangálnia és hosszú heteket várnia (igaz ő egy Valentino-t választott).

Mivel nagyon gyakran előfordul, hogy a burkolás végéhez közeledve a szaki szól, hogy kéne még izibe’ 1 doboz kék és 3 db kicsi minta, ez a Zalakerámia csempéknél nem jelent gondot és nem csúszik emiatt a költözés. Arról nem is beszélve, hogy az utánrendelésnél fontos színkódokat (nem csak a csempe színét kell ám nézni) sem nehéz beszerezni, biztosan lesz raktáron.

4. Azért, mert néhány év múlva is könnyen beszerezhető

Kész és szép a fürdőszoba, beköltözünk, majd 3 év múlva egy borús reggelen történik egy kis baleset, leejtünk valami apróságot, és lepattan egy kis csempedarab. Ha még rendeltünk tartalékot, akkor ez nem gond, ki tudjuk cseréli, de Murphy-törvény szerint minden színből lesz, kivéve azt az egyet. Na ilyenkor jól jön, ha még könnyen kapható ez a típusú csempe és az a tapasztalatom, hogy az olasz gyárak sokkal gyorsabban cserélgetik a kollekciókat.

5. Azért, mert megfizethetőek a bordűrök is

Mivel a bordűrök összeségében sokszor közel annyiba kerülnek, mint a csempék, nem mindegy, hogy egy adott bordűr ezer vagy háromezer Ft körül mozog. És az sem mindegy, hogy muszáj megvenni egy kartont belőle, amiben 12 db van (akkor is ha nekünk csak 8 darabra van szükségünk), vagy lehet darabra is rendelni. Egy szó, mint száz, ár/ érték arányban is jó nálam a Zalakerámia.

Végezetül töredelmesen bevallom, hogy 8 évvel ezelőtt fordult már elő velem egy padlólap esetén, hogy teljesen beleszerelmesedtem egy Zalakerámia dekorcsíkba és mintába. Ráadásul egy 1,2×1,2 padlódekor mintát ki tudtam hozni 30 ezer Forintból, míg az olasz 200 ezerbe került volna (és ez utóbbi nem is tetszett igazán). Viszont az alaplappal sehogyan sem sikerült barátságot kötnöm. Ezért vettem egy csodaszép olasz lapot és bátran kombináltam a csodaszép Zalakerámia mintával (igaz, hogy emiatt 4 hétig keresgéltem a tökéletesen, méretben, színben, tónusban és felületben passzoló darabot) , de megérte. Gyönyörű lett és az adott házat pikk-pakk eladtam. Szóval semmi sem lehetetlen, de ezt csak hozzám hasonlóan “lelkes és őrült szőke” gondolkodásúaknak ajánlom:o))

UI: Edina és Tamás elégedett volt válaszommal és rögtön fel is tette az ilyenkor szokásos 2. számú kérdést: És melyik a legszebb Zalakerámia csempe?

Similar Posts: