Egyik olvasóm, Stella tegnapi hozzászólásában a keleti stílusú fürdőszobákhoz kért ötleteket, linkeket, többek között ezt írja:

“Amiben a segítséged kérném: meglehetősen határozott elképzelésem van arról, hogy milyen fürdőszobát szeretnék magamnak. Azonban sajnos (vagy nem sajnos?) ez most nem igazán “trendi” és bár keresgélek egy ideje de még hasonlót sem találtam, ami segítene elindulni.  Az elképzelés: egy igazi keleti (nem mediterrán!) típusú fürdő. Ha tudnál számomra pár fotót vagy linket, hogy merre keresgéljek, nagyon megköszönném!”

Íme a válasz!

Szia Stella!

Először is szerintem szuper, hogy van saját és határozott elképzelésed, ez alapján már most lefogadom, hogy olyan fürdőszobád lesz, ahol valóban jól érzed majd magad és amit nem unsz meg néhány éven belül (szemben mondjuk egy trendi, de hozzád kevésbé közel állóval…).

A keleti stíluson belül is igen sok különböző irányzat van, igen széles a paletta, tehát összegyűjtöttem Neked és mindazoknak akiket keleti stílusú fürdőszobák érdekelnek néhány jó kis  linket – remélem találsz köztük számodra hasznosat:)

Japán stílusú fürdőszobák

Pár éve volt egy nagy sikerű Kludi pályázat “Az időtlenség cseppjei”, ahol igazán jó terveket láttam.

Távol-keleti stílus

  • Mivel ez a stílus nagyon közel áll hozzám, tudok erről egy jó kis írást, ugye nem baj, hogy én írtam:) Vannak benne ám jó képek is, itt találod: a ZEN fürdőszobák 7 titka
  • És eszembe jutott személyes kedvenc építészem, Csikós Mihály egyik  szép fürdőszobája is: itt találod. (ez egy egész ház látványterve, a galériában a vége felé jönnek a fürdőszobák)
  • Láttam régebben egy jópofa ötletet (sajna ez link nélkül van) : bambuszból készítettek egy létrát, amit a mosdónál nekitámasztottak a falnak, és ami törölközőtartóként funkcionált:)

A végére még egy tipp, jó kis kiegészítőket találhatsz a Manna Home vagy az Aura boltjaiban.

Sok sikert, szia,

Szilvi

UI: Stella, úgy alakult, hogy Te vagy az új rovatom keresztanyukája, mivel már többször eszembe jutott 1-1 kérdés és válasz kapcsán, hogy érdemes lenne az oldalon is közzétenni, mivel biztos akad, akit szintén ugyanaz a téma érdekel.

De most, a Te hozzászólásodnál jött el a pillanat, amikor úgy éreztem, hogy többet írnék Neked pár soros kommentnél (ahová ráadásul linkeket nehezen tudok beszúrni), így csak elindult ez a rovat. Köszi és üdvözöllek a Fürdőszoba Titkok vidám és nagy családjában:)

Similar Posts: