Van egy szó, amit ha nem hallottál még róla, érdemes megjegyezned: Corian.

 

Íme néhány kép, de mielőtt mesélnék róla, lenne 3 rövid kérdésem:

-miben sütöd reggel a rántottát, ha nem akarod, hogy odaégjen: ugye te is Teflonban?

– milyen anyagot szeretnél látni (ha csak néhány százalékot is) egy olyan anyagban, amelyik szeretnéd, hogy rugalmas és tartós legyen: Igen, ez a Lycra !

– miből készül a jó golyóálló mellény – na erre remélem senki nem tudja a választ az én olvasóim közül:) de egyébként a neve Kevlar.

Na de vajon mi a közös bennük?

Azontúl, hogy mindegyik forradalmi újítás, ezek az anyagok mind a világ egyik legnagyobb és leginnovatívabb amerikai vegyipari cégének, a DuPont  szabadalmai.

Mellesleg jegyzem meg, hogy a DuPont cég igen közel áll a szívemhez, mivel multis karrierem során sok-sok évig az ő nevük is szerepelt azon a papíron, amit minden hónapban annyira epekedve vártam, a fizetési lapomon:)

Na, de lássuk a medvét, mit tud ez az anyag: a Corian?

corian5 érv a Corian mellett:

– A Corian egy exkluzív termék, ami rendkívűl könnyen formázható, bármilyen forma kialakítható belőle: lehet belőle mosdópult, mosdó, konyhapult

–  A Corian mindenféle mechanikai sérülésnek kiválóan ellenáll, és pl. karcolás, sőt akár komolyabb sérülés esetén is könnyen és tökéletesen javítható

– A Corian rendkívül higiénikus, nem telepszenek meg rajta a bacik és könnyen takarítható – például  láttam már VIP kórházi fürdőszobát is, ahol csempe, padló és minden egyéb helyett Corian volt

-A Corian több, mint 100 féle színben létezik, bármilyen stílusba könnyen beilleszthető  (klasszikus fehértől és a pasztellektől az ultramodern, drámaian élénk színekig, homogén vagy textúrázott felülettel)

 – egyedülálló áttetszőségével új dimenziót ad az anyagnak, a fény hozzáadásával, világítási termékeknél ez igen jól jön

Ez azért egyenként is elég meggyőző, nemhogy így együtt, nézz meg néhány további képet:

Szerintem kevés olyan ember van, aki nem ismeri a Teflont. És szerintem egy évtized múlva kevés olyan ember lesz, aki nem ismeri a Coriant. A legjobb, amit tehetsz, ha ezt a szót kor(i)án megjegyzed, mert biztos vagyok benne, hogy sokat fogsz még hallani felőle:)

Similar Posts: