Gyakran kérdezik tőlem, hogy mit gondolok, milyen a trendi fürdőszoba burkolat mostanában? Mivel ezt általában olyan emberek kérdezik tőlem, akiket alapvetően nem a legmenőbb kiállítási design őrületek izgatnak, hanem éppen fürdőszoba felújítás előtt állnak és gyakorlati dolgokra kíváncsiak, ezért összeszedtem a szerintem manapság 3 legdivatosabb, legmenőbb fürdőszoba trendet.

1. Vörös

vörös fürdőszoba trendÉljen a kis Vuk! Az egyik legdivatosabb szín ma a fürdőszobákban a vörös. Ha visszagondolok az elmúlt 1 évre, milyen színű csempét választottak fiatal, dinamikus ügyfeleink, akkor bátran mondhatom, hogy a felső-középkategóriás fürdőszobák több, mint felét burkoltuk pirossal, vörössel, vagy erős narancssárgával (természetesen nem töményen, bézzsel, fehérrel kombináltuk:)

Burkolás előtt azt azért érdemes meggondolni, lévén, hogy a fürdőszobacsempét nem szokás szezononként “kidobni” és lecserélni, hogy valóban vonzódunk-e annyira a vörös színhez, hogy 2-3 év múlva nem találjuk majd unalmasnak, ugyanis ez a szín annyira meghatározó, hogy nehéz lesz kiegészítőkkel “feledtetni”.

Kép: Piemme Ceramiche Valentino Emotion

2. Mozaik

mozaik csempe fürdőszoba trend A másik legnépszerűbb fürdőszoba burkolat ma a mozaik. Rengeteg színű, méretű és árfekvésű típus kapható, így cseppet sem meglepő, hogy a panelfürdőszobáktól kezdve, a kényelmes új építésű fürdőszobákon át a luxus spa helyiségekig mindenhol tarolnak az apró mozaikdarabkák. Legyen az 5×5, 2×2, vagy egészen pici 1×1 mozaik, homogén vagy gyönyörű színárnyalatokban pompázó, fugázott, vagy később kifugázandó, fix lap, vagy hálón lévő.

Szerintem akkor a legszebb, ha nem telibe burkolunk egy helyiséget mozaikkal, hanem egyes falszakaszokon, díszítésként használjuk, mintegy “megfűszerezve” a teret. Mi tagadás, én is imádom:)

Ha Neked is tetszenek a mozaikkal burkolt fürdőszobák, további meseszép képeket találsz ezekben a cikkekben és feltétlenül olvasd el a mozaikok burkolásáról szóló tanácsainkat!)

Kép: Piemme Ceramiche Valentino Trendy

3. Terméskő hatású

A harmadik, az előzőeknél cseppet sem kevésbé divatos irányzat az óriás méretű,  a terméskő lapokra megszólalásig hasonlító, terméskő hatású lapok. Sokan “travertin” lapoknak is nevezik ( a mészkő rétegeit megmutató lapok), így hát nem meglepő, hogy jónéhány gyár eleve a Travertin fantázianevet használja.

Különleges, gyönyörű felületek, matt színhatás, hatalmas méretek – egy igazán exkluzív fürdőszoba meghatározó burkolatai.

Kép: Vives Memphis

Hamarosan bemutatjuk a kiállítások által diktált trendeket is, le ne maradjatok, nézzetek be ide a blogba gyakran:)

Similar Posts: