lépcső burkolásAz elmúlt napokban a szezon közeledtével körülnéztünk a burkolási árak piacán, hogy megtudjuk, idén mennyibe kerül egy négyzetméter csempe burkolási díja.

A következőket tapasztaltuk:

Az elmúlt hónapokban a kóma szintjére jutott építőipar a burkolókra is kihatott, mivel az elmúlt évekhez képest idén ők is jelentősen megérzik a válságot. Az általunk megkérdezett burkolók mind bevallották, hogy az év eleje óta a szokásos szezonon kívüli időszakhoz képest is jelentősen kevesebb a munka, ezért idén nem mertek még árat emelni, sőt olyan is akadt, aki a tavalyi árhoz képest még jelentős kedvezményt is kínált.

Azonban azt is látom, hogy az elmúlt hetekben, a júliusi szocpol eltörlése és ÁFA emelés jelentősen beindította a lakáspiacot (elsősorban az új  építésű ingatlanokét) és nagy a nyüzsgés ezen ingatlanok háza táján. Sokan kezdenek családi házat bővíteni is, félkészet venni, csakhogy a szocpolból ki ne fussanak.  Ezért bár az elkövetkező néhány hétben még könnyen találunk jó szakembert, a szezonra már ismét nehéz dolgunk lehet.

Nézzük csak meg közelebbről az árakat:

Mini-közvélemény kutatásunkban idén 1.700 Ft és 2.400 +ÁFA sávban mozogtak az 1 négyzetméterre jutó burkolási díjak (normál méretű csempe esetén).

Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy az ár nem mindig mutatja a minőséget, és van aki 1.700-ért is gyönyörűen burkol és van akit 2.500-ért sem lenne szabad a fürdőszoba közelébe engedni.

Szeretnéd tudni, honnan tudhatod előre(!), hogy jó-e a burkoló és mit tehetsz a szép végeredményért, akkor gyorsan iratkozz fel az ingyenes fürdőszoba mini-tanfolyamomra, ahol hamarosan megtudhatod:)

Similar Posts: