Ha Te is éppen mosdó vásárlás előtt állsz, akkor sorozatunk Neked szól. Ma lássuk, milyen anyagból készülhetnek a mosdók.

A legnépszerűbb a porcelán

A mosdók leggyakoribb alapanyaga a fehér vagy színes mázzal bevont, rendkívül magas hőmérsékleten égetett porcelán. A kerámiaipar legnemesebb termékének kicsi a vízfelvevő képessége, nagy szilárdságú és keménységű, ezért kiválóan ellenáll a mindennapos használatnak.

A szaniterek minőségét az alapanyag határozza meg. Az olcsó távol-keleti gyártmányok esetében apró “tűszúrások” láthatók, nincs rajta máz, emiatt könnyen elszíneződik és repedhet.

A fajanszból készült mosdók vízfelvevő képessége rosszabb a porcelánénál, ezért gyakran előfordul, hogy a mázon hajszálrepedések láthatóak.

A pólus másik végén a különleges, extra mázzal bevont magas minőségű porcelántermékek találhatók.Gyáranként máshogy hívják ezt a technológiát (például az Alföldinél Easyplus) , mely megakadályozza mindenféle szennyeződés és vízkő lerakódását. Általában külön opcióként rendelhető.

Corian, a kis higiénikus

A DuPont cég igen közel áll szívemhez, mivel ennél a cégnél kezdtem pályafutásom. Az ő egyik speciális termékük a Corian, mely egy könnyen kezelhető, hajlítható, kellemes tapintású anyag. A Corianból készült mosdók teljesen pórusmentesek, ezáltal a legmagasabb higiéniai követelményeknek is megfelelnek. Színválasztékuk igen nagy.

Üvegmosdók

Pár éve igen nagy divatnak számított a különböző színű üvegből készült mosdó. Manapság már kevésbé divatos, csak azoknak való, akik imádnak takarítani (vagy van aki naponta megteszi ezt helyettük).

Különleges anyagú mosdók

A mosdók anyagválasztása manapság minden képzeletet felülmúl, már én is mutattam jó néhányat itt a blogon. Készülhet : fából, kőből, fémből, márványból, betonból, akrilból.

Az én kedvencem

Az én kedvenc különlegességem, ez a Nautilus-mosdó. Egyszerűen imádnivaló:)

Milyen mosdót vegyek? sorozatunk további részei:

1. rész: A fali mosdó

2. rész: A felülről beépíthető mosdó

3. rész: Az alulról beépíthető mosdó

4. rész: A félig beépített mosdó

5. rész: A ráültethető mosdó

6. rész: Méretezés

8. rész: Stílusgyakorlatok – 5 tuti tipp (mediterrán, minimál, zen, modern, klasszikus, stb.)

+ Bónusz video: Hogyan szereljünk fel mosdót saját kezűleg?

Similar Posts: