Ha kicsi a fürdőszobád és nincs lehetőséged megnagyobbíttatni, akkor egyetlen dolgot tehetsz: néhány egyszerű trükkel nagyobbnak látszóra varázsolod:-)

Sokan panaszkodnak, hogy kis fürdőjüket nyomasztónak érzik, azonban néhány vizuális ötlettel, megfelelő színekkel és világítással egy igazán otthonos kis ékszerdobozt teremthetsz.

1. Kezdjük a színekkel!

A világos színek növelik a térérzetet. Természetesen a legvilágosabb szín a fehér, azonban ha nem szeretnél egy hófehér fürdőszobát, akkor sincs semmi veszve. A világos pasztell színek szerencsére vizuálisan ugyanúgy működnek, mint a fehér – legyen az bézs, halványsárga vagy világos barack árnyalat. Csak óvatosan a mintákkal, kis fürdőszobában az egyszerű és nagyméretű lapok a nyerők.

2. Ne rendezd át a fürdőszobát…

…hacsak nem teljes mértékben használhatatlan. Egy kis fürdőszobánál ugyanis kevés variációs lehetőség van általában, viszont a a szaniter áthelyezések gépészeti költségei igen sokba kerülnek. Viszont azon mindenképpen érdemes elgondolkodnod, hogy a kádat lecseréled zuhanyra, mivel így szellősebb teret nyersz.Ha zuhanyod van, tejüveg helyett mindenképpen átlátszó üvegajtót válassz, mivel így faltól falig ellátsz és vizuálisan nagyobbnak fogod érzékelni a teret.

3. Apró fürdő – apró szaniterek

Kicsi fürdőszobádba ne akarj hatalmas beépített mosdót zsúfolni, jobb kis méretű – mini szanitereket választani. Mosdóból fali típust válassz, hogy a padló alatta szabadon maradjon, így nagyobb lesz a szabad padlófelület és nagyobbnak érzed majd a fürdőt is. A tárolást inkább falipolccal oldd meg, de már létezik olyan mosdó, ami nem ér le a földre, mégis van alatta egy kis tárolórész.

4. Fény, fény, fény és tükrök

A rengeteg fénytől kivilágosodik, felragyog fürdőszobád és nagyobbnak tűnik a tér. A mosdó fölé tegyél nagyméretű tükröket, ezzel tovább növelheted a térérzetet.

5. Dobj ki minden kacatot!

Egy fürdőszobában ha alaposan átnézzük szinte mindenkinél találunk jónéhány kacatot. Egy polc itt, egy függő tároló ott és a nagy összevisszaság kicsinyíti a teret, mivel szemünk unos-untalan megütközik e tárgyakon.

Szabadíts fel a teret a kacatoktól, a rend is térnövelő hatású:-)

Similar Posts: