Közkedvelt rovatunkban neves lakberendezők fürdőszoba mesterműveiből csemegézünk és megnézzük, hogy csinálják a profik:-)

Mai témánk: Minimális helyen maximális kényelem

Lakberendező neve: Valkár Éva

Fürdőszoba Titkok ajánló:

Tetőtéri fürdőszobát berendezni külön művészet - jól tudja ezt mindenki, aki járt már hasonló cipőben. Ezer kérdés merül fel, mit tegyek a ferde falsíkok alá, hogyan csempézzek, legyen-e bordűr, és még hosszan sorolhatnánk. A most bemutatásra kerülő fürdőszoba tulajdonosainak szerencséjük volt, hiszen Valkár Éva lakberendező sietett a segítségükre, aki a kis alapterület, ferde tetősíkok és hosszú vágylista dacára is otthonos, igazán szerethető tetőtéri fürdőszobát varázsolt:)

Lakberendező véleménye:

valkar_eva4.jpg A képen látható fürdőszoba egy családi ház tetőterében található. Az eredetileg tetőlambériás, WC/zuhanyfülkés helységből lett átalakítva, felújítva. A kialakításnál a következő szempontokat kellett figyelembe venni:

  • A helyiség méretei: 320×150 cm

  • Lehetőség legyen a zuhanyozáson túl, fürdésre is, ha egy mód van rá, masszázskádban,

  • A mosdó szélére lehessen pakolni, széles oldallapja legyen,

  • Kapjon helyet egy elektromos törülközőszárító, amely akár szükségfűtésként is funkcionáljon,

  • A tetőtérben legyen WC,

  • Férjen be egy bidé is.

  • Legyen nőies, hangulatos.

A tervezés során egyértelműnek tűnt, hogy kompromisszumokat kell hozni, ha minden szempontnak meg szeretnénk feleltetni az átalakított fürdőszobát.

Sarokkádra ( 135×135 cm,) esett a választás, beépített, csak oldalfali masszázsfúvókákkal, fényterápiával, a helyiség legalacsonyabb részén, az ablak alatt elhelyezve. Egyik oldalán lerakópolc lett kialakítva. (Ezzel a burkolással a vezetékeket is eltakartuk.)

A mosdó YTONG téglákon áll, melyek falicsempével lettek burkolva, széles oldalperemén több tisztálkodási eszköz és kozmetikum elfér. Csapja „Vízesés”- üveg/fém kombináció.

A tükör viszonylag nagy, és a sarkok levágásával kialakított vonal hűen követi a vízálló gipszkarton álmennyezet ferde síkját. A tükör bal oldalán két, egyedi méretű, lekerekített végű üvegpolc lett felszerelve, a jobbján pedig egy hangulatos, olasz falikar. A mennyezeti világítást vízálló , fém szélű üvegkocka szolgáltatja. A kapcsolója, és a dugalj szintén lekerekített szélű, bronz-és ezüst közötti  színárnyalatú, jó minőségű szerelvény.

A mosdóval szemben, a fehér fűtőtest felett található a  törülközőszárító, mellyel a ház központi fűtésésének leállítását követően is meleget varázsolhatunk a helységbe.

A bejárattól balra található a WC, amit bidével kombináltunk, így egyszerre két funkciót lát el. A toilett-sarkot az ajtótól 80 cm magas, fehéres-rózsaszínes üvegtéglafal választja el. Így sikerült egy viszonylag elkülönült sarkot leválasztanunk, a kis alapterület ellenére is.

A falicsempében egy tengeri csigás/kagylós dekorcsík megy körbe, a díszítőmotívumok  elszórtan megjelennek a fal felső részén is. A padlóburkolat és a falicsempe ugyanazon család tagjai.

A nyílászárókat fehérre festettük, a tetőablakot reluxával árnyékoltuk.

Megpróbáltuk, a világos árnyalatok használatával, a tükör méretével és elhelyezésével, a rendelkezésre álló kis teret megnövelni, és egy belsőséges hangulatú és mindennapos tisztálkodásra és frissítő vízmasszázsra egyaránt megfelelő helyiséget kialakítani.

Similar Posts: