Azok számára, akik igényesek önmagukkal és otthonukkal szemben, azt kell mondanom, hogy igen.

Hiszen már az is komoly fejtörést okoz, hogy a rendkívül széles burkolat, szaniter és csaptelep kínálatból hogyan válogassuk össze az ízlésünknek és a pénztárcánknak is megfelelő ideális kombinációt.

Egyáltalán, milyen is az a stílus, amiben jól érezzük magunkat, ahol feltöltődünk nap, mint nap és nem unjuk meg 1-2 éven belül.

Ha Te is most készülsz megvalósítani álmaid fürdőszobáját és tervezgetsz, ötleteket gyűjtesz, akkor van számodra egy jó és egy rossz hírem.

A jó hír, hogy a legjobb helyen jársz, hiszen ezen az oldalon ingyenes tippeket és ötleteket találsz leendő fürdőszobádhoz, nézz nyugodtan körül.

A rossz hírem viszont az, hogy ha igazán jól működő és szép fürdőszobát szeretnél, akkor a csempe, mosdó, kád és csaptelep kiválasztása még csak a jéghegy csúcsa. Mivel nem szeretem a rossz híreket, így ezt szeretném neked most azonnal jóra változtatni, ezért elmondom, mire figyelj még!

Először is tisztázzuk, miért nehéz fürdőszobát tervezni?

mert általában jóval kisebb, mint amekkorát szeretnénk

– mert fürdőszobánk felújítása az egyik legdrágább (és persze leglátványosabb) tétel egy lakásfelújítás során – nyilván szeretnénk, ha már ennyi pénzért jól sikerülne

– mert a nappaliban tudjuk az ülőgarnitúrát ide-oda tologatni, hogy kitaláljuk, hol mutat a legjobban – próbáljuk meg csak ezt a sarokkáddal vagy mosdóval:-)

Tehát minden a centiken múlik, drága, így pontos tervezést igényel.

Szerencsére ma már a kockás papír helyett kiváló, gyors és könnyű tervező programok vannak: itt van például egy hasznos kis segítség:

Ingyenes fürdőszoba tervezés

Mire figyeljünk a fürdőszoba tervezés során?

legyen elég hely a közlekedésre, az ajtók és ablakok nyitására

legyen elég tárolóhely a tusfürdő, hajszárító és egyéb fürdőszobai kütyük számára

biztonság – mivel az áram és a víz nem túl jó barátok, jó őket minél távolabb elhelyezni egymástól. Szigorú előírások vannak arra vonatkozóan, hogy milyen lámpák helyezhetőek el, milyen messze legyen a konnektor a mosdótól, hol legyen a villanykapcsoló, stb.

Nem is beszélve a csúszásveszélyről. Ha kisgyermekek vagy idősebb emberek használják a fürdőszobát, mindenképp érdemes kapaszkodót felszerelni pl. a kád közelébe.

Az is fontos szempont, hogy jól tisztítható legyen a burkolat.

Ráadásul nehéz jó szakembereket találni, ehhez kíván segítséget nyújtani hamarosan induló Mesterkereső rovatunk.

És ha mindent figyelembe vettünk, akkor jöhet a jéghegy csúcsa, a megfelelő csempe, szaniter és csaptelep kiválasztása…

Neked mi okoz még nehézséget? Oszd meg a többiekkel!


Similar Posts: