uj-kad Fürdőszoba felújítás idején szinte minden esetben felmerül az igény, hogy a régi ütött-kopott kádat egy ragyogóan tiszta, csillogóan szép újra cseréljük.

De vajon minden esetben érdemes a régit kidobni?

Vagy sokszor megoldást jelenthet a meglévő kád felújítása?

kad-felujitas A kád felújításról sokan nem is hallottak, ezért szinte a legtöbb esetben automatikusan döntenek egy új kád vásárlása mellett. A csere azonban nem minden esetben a leggazdaságosabb megoldás, mint ahogy az is igaz, hogy nem minden kádat érdemes felújítani. Hogy mi alapján döntsünk, íme néhány mérlegelésre érdemes szempont.

Mikor érdemes csere helyett inkább felújítani a kádat?

  1. Amennyiben alapvetően kényelmes a kád és megfelelő a mérete, csak az ütött-kopottsága miatt akarunk tőle szabadulni, akkor érdemes lehet csere helyett a kád felújítására voksolnunk.
  2. Ha a fürdőszoba, a csempék állapota egyébként nem szorul felújításra és csak a kád felülete megfakult, akkor nem biztos, hogy megéri az egész fürdőszobát szétbombázni, egyszerűbb lehet egy felújítás.
  3. Sok esetben a régi öntött vas kád elvitele szinte lehetetlen (mert mondjuk ezer kiló és a negyediken van, lift meg nincs).
  4. Ha néhány éven belül várhatóan elköltözünk, nagyobb lakást/házat veszünk
  5. Ha szeretnénk a legkevesebb pénzből megúszni a felújítást (egy kádfelújítással akár 50-100 e Ft-ot is megtakaríthatunk: régi kád bontása, elvitele, új kád vásárlás, kiszállítás, beszerelés, bekötés, újra csempézés költsége)
  6. Amennyiben áruljuk lakásunkat és azért alakítjuk át a fürdőszobát, hogy gyorsabban és könnyebben túladjunk lakásunkon
  7. Ragaszkodunk a régi szép kádhoz, esetleg egy antik darab, ami újra divat és értékes is

Nézzük, mikor érdemesebb venni egy új kádat?

  1. Ha a jelenlegi kicsi vagy kényelmetlen, vagy például sarokkádat szeretnénk a jelenlegi hagyományos helyett  (kapcsolódó téma: Milyen kádat válasszak?)
  2. Amennyiben fürdőszobánkat egy relaxációs kis szentéllyé szeretnénk varázsolni egy szuper hidromasszázs kád segítségével
  3. Amikor teljes körűen felújítjuk a fürdőszobát
  4. Ha például nem szeretjük az acéllemez kádat és melegebb érzetű akrilkádat szeretnénk
  5. Ha hosszú távon is ebben a lakásban szeretnénk élni (mivel a legszuperebb kádfelújításra is csak max. 5 év garanciát vállalnak)
  6. Ha pénz nem számít :)

Jövő héten: Hogyan néz ki egy kádfelújítás és mennyibe kerül??

Similar Posts: