Ha panellakásban laksz és fürdőszoba felújításon töröd a fejed, akkor már biztosan tudod, hogy mit jelent az a szó, hogy kihívás.

A nagyon pici alapterület - melynek ráadásul a “mosókonyha” szerepet is sokszor be kell töltenie – az egyik fő gond, de további nehezítésnek ott vannak az egyéb “kötelező elemek”. Mint például a kád alatti/melletti radiátor.

Panel fürdőszoba tippek rovatunkban arra keresünk praktikus és bevált megoldásokat, hogyan vehetjük sikerrel a meglévő akadályokat és varázsolhatunk rút kiskacsából gyönyörű hattyút.

Ma néhány tippet szeretnék adni, mit tehetünk az útban lévő – hát, mit szépítsem – nem túl csinos radiátorral.

1. Megoldás: El az útból

Az egyik korszerű lehetőség, hogy lecseréljük. Természetesen fűtésre szükség van, de mennyivel szebb és praktikusabb például egy törölközőszárítós radiátor.

3 jó okunk is lehet rá, hogy így döntsünk: vadonatúj fürdőszobánknak  egy töriszárítós radiátor modern jelleget kölcsönöz,  nagyon kényelmes egy kellemes fürdő után meleg türcsibe csomagolni magunkat, ráadásul még ruhát is száríthatunk rajta:)

Mi a teendő?

Fűtési szezonon kívül érdemes belevágni az átalakításba. Elsőként keressünk egy jó víz és fűtésszerelőt (Mesterkereső rovatunkban is lehet ám nézelődni:).  Következő lépésként a Főtávot ki kell hívni (összehangolva a fűtésszerelővel) , akik leürítik a fűtésrendszert (a közös képviselő is biztos tud segíteni infokkal).  A fűtésszerelő ezután kiváltja a meglévő csőregisztert az új radiátorra. A Főtáv felé tavaly 4.500 Ftot kellett fizetni egy ilyen “hadműveletért”. A fűtésszerelő díja sok mindentől függ (például hogy egyéb átalakításokat egy kalap alatt végez-e, pl. külön kádtöltő csap elhelyezése, újra vezetékelés, stb.).

2. Megoldás: Építsünk kádperemet, padkát

Amennyiben a meglévő csőregisztert nem szeretnénk lecserélni, viszont a kádat szívesen felfalaznánk (ilyenkor elég bután néz ki, hogy félig kilóg hátul a radiátor…) – építhetünk a kádnak egy kis padkát, peremet, ilyenkor  ez vidáman eltakarja a radiátort és esztétikus lesz az összhatás.

3. Megoldás: Építsünk hátsó “ál”falat

Egy másik ötlet, hogy a kád mögé egy ál-falat “építünk” (mondjuk néhány falfülkével, amiben még tárolni is tudunk), ezáltal kintebb kerül a kád és a fenti esethez hasonlóan az előlap vagy épített kádfal eltakarja a nem túl csinos radiátort.

Panel fürdőszoba tipp sorozatunkat hamarosan folytatjuk…

Van más ötleted, vagy tapasztalatod? Nálad mi a helyzet? Csatlakozz Te is a panelklubhoz itt a Fürdőszoba Titkok oldalon és várom hozzászólásod a cikk alatt!

Similar Posts: