panel_fürdőszoba_mosógépSzerinted mi a legnagyobb gond a panelfürdőszobákkal?

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de az én számomra úgy 15 évvel ezelőtt, amikor megvettem életem első kis lakását (ami egy kellemes, zöld övezeti panellakás volt) a legnagyobb problémát az jelentette, hogy ebben a picur helyiségben kellett volna mosnom-szárítanom.

Így hát nem csoda, hogy még költözés előtt, a felújítás során első teendőm volt a fürdőszobámból Mosó Masa mosodáját száműzni.

Én a konyhában kerestem és találtam neki jó helyet. A szomszédom a kamrába tette. A barátnőm pedig a fürdőszobával szomszédos gardróbba telepítette a kis “artuditut”.

A szárítás a másik problématikus pont volt, ugyanis engem borzasztóan idegesített volna, hogy a “nyakamba” lóg a ruha. Így a kád fölötti ruhaszárítót a lakásfestés után elajándékoztam. Rendszerint az egyik szobában teregettem,  ez ráadásul párásítja is a panelokban szokásos száraz levegőt:)

Ha ma kéne választanom, a törölközőszárítós radiátor + szárítós mosógép variáció mellett döntenék. Ez utóbbi mára abszolút megfizethető és kényelmes megoldás. Nagyobb létszámú család esetén ezt egészíteném ki egy bárhol felállítható és 1 m2-t se foglaló összecsukható vagy egy falra szerelhető és onnan szükség esetén kihúzható szárítóval.

Talán nem véletlen, hogy manapság egy jól tervezett új építésű lakás/ház kötelező helyisége a mosókonyha, legyen az bármilyen picike is…

Te hogyan oldod meg a mosás-szárítást? Egyetértesz? Más a véleményed? Oszd meg velem a hozzászólások között.

A panel fürdőszoba tippek rovat korábbi cikkei:

1.: Rút kiskacsából gyönyörű hattyú

2.: Csiribú, csiribá, ronda radiátor tűnj el!

Similar Posts: