Tudd meg, hogy mikor érdemes mindenképpen nekilátni a fürdőszoba felújításnak!

Találd meg az életstílusodhoz passzoló designt!

Ha rozsda marja a kádad, botladozol a padlón lévő göröngyök miatt és a WC-t lehúzni sem lehet – ezekről a mindennapi bosszúságokról Te is könnyedén felismered, hogy itt az ideje egy alapos fürdőszoba felújításnak. De melyek azok a további, apróságnak látszó tényezők, amiért szintén érdemes lehet elgondolkodnod a felújításon? Olvasd el cikkünket, hiszen talán másra tippelnél.

1. Kisebb dolgok tönkremennek

Szinte minden fürdőszobában adódik néhanap egy kis javítanivaló, azonban van néhány probléma, ami egy kicsivel több, mint egy egyszerű szerelés. Például ha csempéid kifakultak, vagy hajdan fehér csempéid besárgultak, már amelyik nem potyogott le, a plafon is tiszta penész a sok párától, akkor bizony elérkezett az idő.  Attól függően, hogy mennyibe kerül egy egy  komolyabb javítás, érdemes lehet egy picit még hozzátenni és egy gyönyörű új fürdőszobát varázsolni.

2. Több, mint retro

Tudjuk, a retro manapság igen divatos, azért valljuk be, néhány panel lakás fürdőszobája, már több, mint retro. Ha még mindig az első házgyári csempéd van a fürdőben a 60-as, 70-es évekből, akkor biztosan itt az ideje a múltat magad mögött hagyni és frissíteni.

3. Ha azon gondolkodsz, hogy eladod a lakásod

Ugyan minek újítanám fel a fürdőszobát, ha úgyis elköltözöm? A válasz egyszerű, mert így többet ér és hamarabb elkel. Egy lakáseladásnál 2 dologba mindenképpen érdemes pénzt fektetni: az egyik a fürdőszoba, a másik a konyha. Relatíve olcsón emelheted lakásod értékét és gyorsíthatod az eladást. Márpedig az idő pénz:-)

4. Ha bővül a család vagy idősek leszünk…

A család megváltozott élethelyzete miatt sokszor új igények lépnek fel.  A fiatalok gyakran cserélik le fürdőszobájukat (esetleg lakásukkal együtt), amikor úton van a kis trónörökös. Egyszerűen nagyobb, kényelmesebb fürdőszobára vágynak: egy nagyobb káddal és több – a gyerekdolgokat elnyelő – tárolóhelyre. Az sem ritka, hogy meglévő fürdőszobájukon kívül egy másodikat is szeretnének kialakítani.

De persze nemcsak a bébik azok, akik miatt elgondolkodunk az átalakításon. Ahogy öregszünk, egyre kevésbé van kedvünk és erőnk ki-beszállni a kádba, sokkal kényelmesebb lehet egy zuhanyzó és ráadásul biztonságosabb is.

5. A fürdőszobád nem “passzol” hozzád

Átlagos, kicsit elavult szaniterek, csaptelepek és bútorok lehet, ogy még éppen működőképesek, de roppant unalmasak lehetnek. Ha semmi szépséget nem találsz már bennük és nem igazán illenek az egyéniségedhez, akkor nem kerül annyira sokba néhány apróságon változtatni és voilá, máris jobb lesz a kedved, ha belépsz ide. Ugyanúgy, ahogyan a nappaliban, vagy az étkezőben lecseréljük a bútorokat, ha nem tetszik, ugyanezt megtehetjük a fürdőszobai berendezésekkel. Ráadásul néhány apró változtatással – legyünk a klasszikus vagy inkább a modern stílus hívei, csodákat tehetünk eme apró, de cseppet sem mellékes helyiségben.

Similar Posts: