Összegyűjtöttem néhány költségkímélő ötletet, ha most még nem akarsz belevágni egy teljes körű fürdőszoba felújításba - vagy azért mert még nem gyűlt össze elegendő pénzed, vagy voltaképpen nincs is rá szükség, hiszen egyszerűen csak szeretnéd felfrissíteni a fürdőszobád hangulatát.

1. tipp: Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha lecseréled a törölközőket, fürdőszobaszőnyeget, és ha van ablakod, akkor a függönyöket. Egy új színvilággal pillanatok alatt megváltoztathatod és felfrissítheted a hangulatot.

2. tipp: Festess ki! Mivel általában a magyar fürdőszoba kicsi és nagyrészt csempézve van, a fürdőszoba festés igazán nem kerül sokba, akár Te magad is belevághatsz. Ha a csempéknek különben kutya baja, csak egy kicsit unod már a fürdőszobád, kipróbálhatsz új színeket is, nem muszáj mindig a csempével egyező árnyalatot választani. Érdemes kipróbálni komplementer színeket. Például ha kék a csempéd, a sárga fal remek választás lehet. A falszíneknél azonban kerüld a túl erős színeket, érdemes mindig néhány árnyalattal világosabbat választani.

3. tipp: A fürdőszoba kiegészítők lecserélése (szappantartó, szennyestároló, szemeteskosár) szintén nem egy nagy összeg. Érdemes egy szép vázát is néhány szál virággal a mosdó körül elhelyezni, az illata és látványa garantáltan jókedvre derít téged is.

+1 tipp: Előfordulhat néhány bosszantó dolog, ami miatt szintén kár lecserélni mindent, elég ha ezeket megoldjuk. Például ha penészedik a fal... Az egyik leggyakoribb ok a ventilátor hiánya vagy nem megfelelő működése. Ezt egy teljes körű fürdőszoba felújításhoz képest viszonylag könnyű orvosolni és lehetőség van arra is, hogy a villanykapcsolóval összhangban működtesd. (általában érdemes úgy beprogramozni, hogy a villany lekapcsolása után még néhány percig működjön). A falat a penész eltávolítása után pedig speciális, ún. penészgátlós festékkel kell lekenni. A penész-kérdést nem érdemes elhanyagolni, hiszen nemcsak csúnya, de igen komoly egészségkárosító hatása is lehet.

Egy nem működő WC tartályt is érdemes megjavíttatni (sokszor elég a belső berendezéseket javítani, vagy cserélni). Hiszen nemcsak bosszúságot okoz, de 1 hónap alatt sok vizet is elpazarolhatsz. Szóval éljenek a zöldek és a “zöldhasúak”, a csöpögő tartályt javíttasd meg mielőbb.

Similar Posts: