Aki panelban lakik, vagy valaha is lakott, az jól tudja, hogy a WC mögött található lemez nem túl szép látvány. Mit lehet ezzel tenni, hogyan tüntessük el?

Íme 3 “lemez(telenítési)” tipp:

1. Levehető gipszkarton

Dobjuk ki ezt régi, lejárt lemezt és gipszkartonnal vagy wedi-lemezzel készítsük el az új falat. Az a lényeg, hogy minden esetben könnyen “bontható” legyen, vagyis néhány csavarral le lehessen venni probléma esetén. Amennyiben a vízóra is itt található, érdemes egy szerelőablakot építeni a falba, amin át könnyen leolvasható az óra. A gipszkarton ezután könnyen festhető bármilyen kívánt színre.

2. Lambéria

Ez hasonló a fenti verzióhoz, csak gipszkarton helyett lambériából készül. Ez egy kicsivel drágább megoldás, mint a gipszkarton, és ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik. Itt is ügyeljünk a bonthatóságra.

3. Szekrény és polcok

Ebben az esetben a lemez a helyén marad, viszont eltakarjuk egy kis mélységű, flakonok és tisztítószerek tárolására is alkalmas szekrénykével és újságtartó polccal. Ebben az esetben is figyelnünk kell rá, hogy ezek szükség esetén levehetőek maradjanak.

Szekrény helyett választhatjuk a csak polcos megoldást is, például rattan kosarakkal kiegészítve – ami egységes megjelenést, teljes takarást és tárolóhelyet is biztosít egyszerre. Mindkét esetben arra figyeljünk, hogy a polcok ne legyenek túl mélyek, hiszen ez esetben az amúgy is szűk helyen könnyen beüthetjük a fejünket..

További panel fürdőszoba tippek itt!

Similar Posts: