Te sem szeretnéd plafonig csempézni a fürdőszobát? De mit választhatnál csempe helyett? Különleges fürdőszoba burkolatok sorozatunkban végig vesszük a szokatlan, kevésbé elterjedt megoldásokat és a legfontosabb tudnivalókat.

Mai téma: Vinyl tapéta a fürdőszobában

Sokan vannak, akik valamilyen oknál fogva nem szeretnének hagyományos, “szinte plafonig érő” csempét a fürdőszobájukba.

Van, aki melegebb, szoba jellegű fürdőre vágyik, van aki nem szeretné takarítani a fúgákat és van, aki egyszerűen spórolni szeretne azzal, hogy minimális csempét vásárol. Arról hogy hová érdemes mindenképpen csempét tenni, tegnap már írtam.

Ma viszont a fürdőszobákban is használható tapétákkal kapcsolatos tudnivalókat foglaltam össze.

Használhatunk-e és ha igen, milyen tapétát a fürdőszobában?

Igen! A vizes helyiségekbe, így a fürdőszobába is a vinyl tapéták egyre bővülő kínálatából válogathatunk. Ezek rendkívül strapabíró, mosható, súrolható tapéták.

Alapvetően 2 féle vinyl tapéta létezik: a hagyományos és a habosított PVC-ből készült (ez utóbbi egy vastag, rendkívül tartós, papíralapon műanyag film bevonattal rendelkező, még ellenállóbb változat).

Lehet-e meglévő csempére tapétát tenni?

Igen. Megfelelő ragasztó használata esetén a csempén megmarad a tapéta, azonban először érdemes próbaragasztást végezni. A ragasztó kiválasztásában a tapéta üzletekben kaphatsz szakszerű segítséget.

Milyen mintákból válogathatok?

Elsőre talán nem is gondolnád, hogy akár százféle mintából is válogathatsz és árfekvésben ( az olcsóbbtól a legexkluzívabbig)  is biztosan találsz kedvedre valót. Egyes gyártók külön katalógusokat hoztak létre a vizes helyiségekhez: például a Beach House vagy a Kitchen & Bath sorozat. Ha nem tetszenek a minták, vagy egyedi színt szeretnél, vásárolj strukturált felületű, légáteresztő, festhető tapétát (pl. Marburg)

Magyarországi vinil tapétát árusító üzletek:

Tapéta Center

Biggie Best (termékek /tapéták fül alatt) Ár: 6.800 Ft/ tekercs (5m2- re elég)

Tapéta Szaküzlet- vinyl tapéta

Külföldi ötletbörze:

Mozaik mintás vinyl tapéta (5 színben)

Arany színű, szatén tapéta ( Gyártó: AS Creation)

Amerikai fürdőszobai tapéta és bordűrök weboldal (mivel náluk sokkal ritkábban csempézik a fürdőszobát, mint például Magyarorszgáon, igen széles a választék).

Képek tapétázott fürdőszobákról

További hasznos linkek:

Gondolatok a vinyl tapéta ragasztásáról (a sok kép alatt, az oldal közepén indul a cikk)

Similar Posts: