csempe-festésTöbbször kérdeztetek már a blogban a csempe festés tudnivalóiról. Őszintén bevallom, hogy nekem a túlságosan homogén és mesterkélt hatás miatt általában nem tetszenek az “újramázolt” falak. Sőt nemrégiben volt egy olyan ügyfelünk is, aki maga megpróbálkozott a csempe festéssel, majd az eredmény láttán 1-2 hónap múlva végül mégis az újraburkolás mellett döntött…

Csempe festés másképp…

Azonban pár napja láttam egy antikolt hatású csempe festésről szóló hasznos kis videot és rövid útmutatót Debbie Travis blogján, ma ezt szeretném veletek megosztani. Amiért különösen tetszik ez a video, hogy ezzel az antikolt hatású csempe festési technikával szerintem sokkal érdekesebb és természetesebb hatást érhetsz el, mint egy szimpla festéssel. A szimpla csempe festés ugyanis nagyon homogén és szerintem gyakran természetellenes hatású.

A csempe festés leginkább azokat érdekelheti, akiknek alapvetően nincs gondjuk a fürdőszobájukkal, csak egyszerűen megunták már a fehér csempét és szeretnének valami látványos változást – mindezt a fürdőszoba felújítással járó hatalmas költség és nagy rumli nélkül. A most következő videoból és leírásból ihletet és tippeket meríthetsz, ha Te is valami hasonlón töröd a fejed.

Ilyen volt a fürdőszoba csempe festés előtt….

És ilyen lett…

csempe festés

Az antikolt hatású csempe festés 4 lépésben – video

Debbie videoját az alábbi képre kattintva érheted el.  A képek magukért beszélnek és bár a szöveg angolul van, ha megnézted feltétlenül gyere vissza ide:)

csempefestés

A videot inspirációnak szánom, a Magyarországon kapható anyagok tekintetében érdemes közeli festékboltot és hobbi boltot is felkeresni. Például a Starlike Decor -ral mutatós eredményt érhetsz el.

Bónusz-tipp csempe festés helyett..

Manapság egyre több gyár rukkol elő olyan szupervékony csempékkel, amit kifejezetten meglévő burkolatok felülcsempézésre terveztek.  Ez egy köztes megoldás lehet a csempe festés és a teljes burkolatcsere között. Ezzel szintén elkerülheted a csempe leveréssel járó rumlit és költségeket, és bár igaz, hogy drágább, mint a csempe festés, a végeredmény is sokkal szebb:)

Ha pedig a csempe festés mellett döntesz, a természetes hatás érdekében szerintem érdemes megfontolnod az antikolt hatású csempe festés tippet.

Forrás: antikolt csempe festés - DebbieTravis blogja

Similar Posts:

    None Found