Sokan szeretnék, ha a fürdőszoba burkolata, padlólapja tökéletesen csúszásmentes lenne, vagy azért mert kisgyerek van a háznál, vagy éppen ellenkezőleg, idősebbek is használják a fürdőszobát. Mivel az üzletekben sokféle padlólapból létezik “csúszásmentes” változat, felmerülhet bennünk, hogy bár kicsit drágább, mint a sima, ennek ellenére, a biztonság kedvéért, ezt tegyük leendő fürdőszobánkba.

De vigyázat! Óvatosan a csúszásmentes burkolattal!!!

Sajnos azt tapasztalatom, hogy a legtöbben – igen gyakran még a fürdőszoba szalonokban dolgozók-  sem tudják, hogy ezek a lapok elsősorban kültérre, például medence köré lettek tervezve és semmiképpen nem a fürdőszobába. Hacsak nem szeretnéd a hátralévő életedet eme praktikus, ám nem igazán a fürdőszobába való padlólap takarításával tölteni.

Egyik kedves ismerősöm a megmondhatója, hogy az egyik legnevesebb fürdőszoba szalonban  jó szívvel ajánlották neki ezt a lapot, és gondoskodó, 2 gyerekes anya lévén úgy gondolta, hogy legfontosabb szempont a biztonság. Azonban ezen a lapon nem kényelmes mezítláb sétálgatni (márpedig én kimondottan szeretek), és a padlót is szívesebben mosom fel 2 perc alatt, semmint súrolókefével, fogkefével egy egész vasárnap délután.

A fürdőszobai padlókat eleve vizes használatra tervezték, azonban ha nagyon fontos a biztonság, inkább válassz kicsit rusztikusabb lapot egy fényes burkolat helyett a fürdőszobádba, vagy sokféle csúszásmentesítő szer közül választhatsz a boltokban.  A csúszásmentes burkolatot pedig hagyd meg a fedetlen kültéri teraszokra vagy a medencéd köré!

Similar Posts: