Hogyan kerüld el, hogy teljes anyagi csőd és boldogtalanság várjon Rád? A titok most is a fürdőszobában rejtőzik. Siess, engedd be Mr. Csit!

Néhány nappal ezelőtti ígéretemnek megfelelően összegyűjtöttem a legalapvetőbb Feng Shui teendők listáját, hibajegyzékét és ezek megoldásait.  Következzenek hát a Feng Shui Fürdőszoba Tippek.

Fürdőszoba, mint helyiség a Feng Shui fekete báránya?

Hát igen, kedvenc helyiségemnek nincs túl jó híre a Feng Shui mesterek körében -szegény!

Mindjárt meg tudod, hogy miért, azonban én, mint a fürdőszobák lelkes rajongója, addig kutakodtam, amíg találtam néhány pozitívumot is:  a jó fürdőszobára jellemző a kényelem, tisztaság, kellemes környezet.

Gazdagság vagy teljes csőd vár Rád?

Ehhez tudnod kell, hogy fürdőszobáinkat alapvetően a Víz elem uralja. A kínaiak számára a VÍZ a gazdagságot és a pénzt szimbolizálja.

A gond ott van – és emiatt a fürdőszoba a Feng Shui szempontjából lakásunk legveszélyesebb területe – hogy innen nap mint nap el is folyik ez a rengeteg víz.

Magyarul Mr. Csi még azelőtt meglép lakásunkból a lefolyókon át, mielőtt jótékonyan körbejárná otthonunkat, örök szegénységre kárhoztatva bennünket.

Gazdagságunk védelmében ellenőrizendők:

Fürdőszobánk elhelyezkedése

Az egyik legnagyobb kihívás, hogy igazából nincsen “tuti jó hely” a bágua térképen a fürdőszoba számára. Hiszen egyik területen sem jó, ha elfolyik az energia.  De akkor hová tegyük? Egy biztos a következő helyeket mindenképp kerüljük el, ha lehetőségünk van rá. Ha a következő helyek bármelyikén is helyezkedik el fürdőszobánk, könnyen bajt okozhat:

- bejárati ajtóval szemben

- az emeleten, közvetlenül a konyha vagy a bejárat felett

-otthonunk közepén

-lépcső alatt

Hogy ezeken a területeken mi okozza a problémát és mi a megoldás, erről bővebben itt olvashatsz.

Csöpögő vízcsap

Ez nemcsak idegörlő, de szimbolizálja az állandó pénzkidobást is. Körülbelül olyan, mintha lyukas  pénztárcával mennénk vásárolni, ahonnan folyton kipotyognak a forintok. Ráadásként még a Vízművek gondosan, hó végén küldött kis sárga papírjait is megnézhetjük.

Tanulság: a vízszerelési munkákat mindig azonnal csináltassuk meg.

Mit tegyünk, hogy Mr. Csi jól érezze magát nálunk?

Fürdőszobánk hangulata legyen egyszerű és barátságos ( A túldíszített, csicsás fürdők becsalogatják, majd hamm…bekapják szegény Mr. Csi-t. Ellenben a ZEN stílus nyugodt relaxálóhelyein pozitívan áramlik az energia.)

A kellemes hangulat érdekében alkalmazzunk lágy, finom, világos színeket, zöld színű dolgokat (akár bambuszt, vagy zöld selyemvirágot) és fa kiegészítőket.

Tisztaság, higiénia – ez jó esetben nemcsak egy Feng Shui fürdőben alap:-) WC-deszkát mindig hajtsuk le, nehogy elszökjön a csi (drága férjem belenézett, mit csinálok, ezt vigyorogva ő diktálta:-)

Fény, fény és fény - hiszen ki nem szereti, ha van egy szép tájra néző nagy ablak a fürdőszobáján? Ráadásul ez a szellőztetés miatt is fontos. Apropó, illatosításról se feledkezzünk meg.

A WC-t ha lehet, külön helyiségben helyezzük el. Ha viszont erre nincs módunk, akkor legalább igyekezzünk elrejteni a fürdőszobába lépők szeme és orra elől, ha lehet pl. egy kis parapetfallal.

Jin és Jang – Különösen figyeljünk az elemek egyensúlyára. A világos és sötét színek, a szögletes és gömbölyű formák megfelelő keverése harmoniát teremt.

Gyertyák, meleg színű textilek, törölközők – segítenek a kényelem érzetet erősíteni.

A szomszédos helyiségek kapcsolata is fontos, pl. ha megoldható ne legyen közös fala a hálóval, vagy legalább ne legyen az ágy és a WC közös falszakaszon.

Ha megfogadjuk a nagy Feng Shui mesterek tanácsait, akkor Mr. Csi örökre velünk marad és gazdagságot hoz életünkbe – ahogy egy igazi jó pasihoz illik:-)

Similar Posts: